Select Page

Over Mensz Zorg

Mensz zorg is er voor iedereen, van jong tot oud

Missie en visie

Mensz Zorg gaat uit van de eigen kracht en kunnen van de mens

Missie
Mensz Zorg gaat uit van de eigen kracht en kunnen van de mens. Wij motiveren en ondersteunen jongeren en (jong) volwassenen met (ingewikkelde) zorgvragen, om zich maximaal te ontplooien en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij in alle aspecten van het dagelijkse leven.

Visie
Ieder mens heeft recht op gelijke kansen en mogelijkheden, ook met een beperking of als de problematiek complex en ingewikkeld is. Mensz Zorg helpt bij het vergroten van kansen en mogelijkheden, op een volwaardige plek in de samenleving. Mensz Zorg staat open voor iedereen en voor alle zorgvragen.

Het individuele doel van de cliënt is leidend. In ons werk gaan we een respectvolle relatie aan met onze cliënten. Het startpunt daarbij is, dat een ieder zoveel mogelijk zelf vorm geeft aan zijn of haar leven, passend bij zijn of haar mogelijkheden en wensen. Waar nodig treden wij buiten de gebaande paden. Wij gaan door waar anderen stoppen.

Team

Bij Mensz zorg werken gediplomeerde professionals met specialisaties op het gebied van verschillende stoornissen, beperkingen en complexe hulpvragen. Bijvoorbeeld; (gezins-)coaches, schuldhulpverleners, forensische begeleiders, jobcoaches et cetera. Rondom iedere cliënt verzamelen wij een team met , voor cliënten, passende expertises. Het begeleidingsteam wordt samengesteld op basis van wat nodig is en is dus per cliënt verschillend. Afhankelijk van de soort indicatie zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor onze cliënten.

Ambulante begeleiding en beschermd wonen

Wat biedt Mensz Zorg.
Mensz Zorg biedt ambulante begeleiding én beschermd wonen binnen de eigen woonomgeving.

Welke zorg bieden wij?

Wij bieden zorg in het kader van de WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning) via gemeenten. Ook is het mogelijk via de WLZ , op basis van een PGB, zorg te ontvangen. Indien dit laatste het geval is kunt u contact opnemen met ons op nummer 076- 2013217

Ambulante begeleiding
Mensz Zorg biedt ambulante begeleiding binnen de leefomgeving van de client. Door deze manier van werken horen, zien en voelen wij hoe een client leeft, in welke mate er sprake is van (positieve) invloeden vanuit het systeem, wat een client zelf kan en waar hij/zij hulp bij nodig heeft. Wij bieden hulp op maat en werken samen met onze cliënten. Dit houdt in dat wij bij aanvang van onze begeleiding onderzoeken wat de wensen van de client zijn met de daarbij behorende (on)mogelijkheden. Wij gaan daarbij zoveel als mogelijk mee met de client om deze wensen uit te voeren. Het komt echter wel eens voor dat meerdere partijen betrokkene zijn, met elk hun eigen plan. Aan ons de taak om van deze doelen samen één passend geheel te maken met alleen maar winnaars. Mensz Zorg biedt ambulante begeleiding aan de onderstaande gemeentes

Beschermd wonen in de wijk
Beschermd wonen in de wijk bij Mensz Zorg gaat nog en stap verder dan ambulante begeleiding. Onze cliënten met een beschermd wonen indicatie kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week een beroep doen op ons. Deze vorm van dienstverlening is met name geschikt voor personen die meer nodig hebben dan begeleiding tijdens kantooruren maar wel in de eigen woning en leefomgeving willen en kunnen blijven. Wij geloven dat (in veel gevallen) de weg naar herstel en het vergroten van zelfstandigheid binnen de eigen leefomgeving en waar mogelijk met behulp van het eigen sociale netwerk bereikbaar is voor veel van onze cliënten; zelfstandig waar kan, met noodzakelijke ondersteuning.

Mensz Zorg biedt beschermd wonen in Alphen-Chaam, Altena (voorheen Aalburg, Werkendam en Woudrichem), Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Zundert.

Algemene info:

Mensz Zorg B.V.
Paardeweide 16a
4824 EH Breda

T: 076-2013217
(alleen bereikbaar tijdens kantooruren)
KvK: 74830473

Contactpersonen:

Brigitte Kikkert
b.kikkert@menszzorg.nl

Youssef Seljouri
y.seljouri@menszzorg.nl

Vacatures

Bij Mensz Zorg willen we goede en passende zorg bieden. Wanneer je denkt hier een aanvulling op te bieden kun je altijd een motivatiebrief en CV sturen.

Deze kun je sturen naar info@menszzorg.nl

Gemeentes waar Mensz Zorg begeleiding levert:

  • Breda (Breda, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen)
  • Bizob ( gemeente Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Someren)
  • Dongemond gemeenten ( Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout)
  • Siem (Alphen-Chaam, Baarle- Nassau, Dongen, Gilze-Rijen, Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle en Heusden)
  • Kempen/ Dommelvallei Plus (Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, Waalre,  Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel- de Mierden, Best, Veldhoven)

Gemeentes waar Mensz Zorg beschermd wonen in de wijk levert:

  • Breda (Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Zundert)

© 2022 – Mensz Zorg B.V. | Designed by WijhelpenMKB.nl